Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een respectvolle behandelwijze waarbij wij uw lichaam op een natuurlijke manier in beweging brengen. De behandeling zal nergens pijnlijk zijn en duurt ongeveer een uur. Holistic Pulsing kan bij vrijwel iedereen worden toegepast, zelfs bij zwangere vrouwen. Tijdens de behandeling ligt men aangekleed op de behandeltafel.
Door het pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment uw hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. Door het ritmisch bewegen komt uw lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen. De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als we stoppen met pulsen. De stroming wordt na de behandeling zelfs vaak intenser gevoeld, soms dagen lang.


plaatje

Hoe werkt het?
Naast het specifieke ritme van Holistic Pulsing en het gevoel van veiligheid, dat ontstaat door de zachtheid en het luisteren naar de grenzen, speelt water een grote rol. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. Water heeft het vermogen om overal in het lichaam zijn weg te vinden. Tijdens een behandeling worden door de stromende en golvende beweging de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht. Hierdoor worden alle lagen geraakt en tot een harmonisch geheel geïntegreerd. Tevens stimuleert Holistic Pulsing de doorstroming van het lichaamsvocht en bevordert het de afvoer van afvalstoffen. Waar spanningen zijn, worden afvalstoffen vastgehouden waardoor er geen doorstroming is. Als spanningen losgelaten worden, komen ook vastgehouden afvalstoffen vrij. Drinken na een behandeling is daarom erg belangrijk, zodat de afvoer optimaal wordt geactiveerd.

Holistic Pulsing is erg geschikt voor mensen die last hebben van:

  • lichamelijke klachten als hoofdpijn, gewrichtspijn, rugklachten, moeilijke stoelgang, enz.
  • vermoeidheid
  • stress, een burn-out
  • slapeloosheid
  • vastzittende spieren