Ontspanningsmassage

Massage is waarschijnlijk de oudste natuurlijke geneeswijze die wij kennen. Er zijn veel soorten massages bekend, maar in deze hectische maatschappij is vooral de Ontspanningsmassage een aanrader. Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij we een goede massageolie gebruiken.

Een goede Ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de Ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Bij een goed uitgevoerde Ontspanningsmassage is uw ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.

U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug, schouders, nek. Vooral bij rug- en hoofdpijnklachten (door stress of een verkeerde houding) is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om uw gehele lichaam te laten masseren (rug, schouders, nek, armen, benen achterzijde, benen voorzijde en voeten).